Powder brows
Powder brow is een nieuwe (semi-)permanente make-uptechniek (PMU) voor wenkbrauwen. Bij deze techniek worden de wenkbrauwen ‘voller’ gemaakt door het aanbrengen van pigment (‘powder’). Het resultaat oogt door het schaduweffect (Ombre effect) zachter dan de natuurlijk aanwezige wenkbrauw. De staart van de wenkbrauw (buitenzijde) wordt meer ingekleurd en is donkerder en vervaagt tot een licht begin aan de basis (of binnenzijde) van de wenkbrauw. Hierdoor ontstaat het perfecte Ombre make-upeffect.
Deze PMU-techniek is waterresistent, vlekvrij en gebeurt met volledig natuurlijke producten. De pigmenten worden aangebracht met een CE gekeurd toestel met een fijne (nano-) naald. Hierdoor wordt een zacht en natuurlijk poeder- of pixeleffect bekomen dat jou elke ochtend veel tijd zal besparen. De powder brow-techniek is geschikt voor alle huidtypes.
Hoe verloopt een behandeling?
Na het intakegesprek, bespreken we met jou je wensen en geven we persoonlijk advies.
De behandeling zelf duurt gemiddeld 2u. We starten met een “brow maping”. Daarbij worden je gelaat door middel van verschillende meetinstrumenten volledig opgemeten om zo die wenkbrauwvorm te selecteren die het best bij jouw gezicht past. De vorm van de wenkbrauw wordt eerst in potlood geschetst en zo nodig worden overtollige haartjes geëpileerd.
Vóór het aanbrengen van het pigment bekijken we samen met jou de wenkbrauwschets in de spiegel. Aanpassingen kunnen dan naar je eigen wens worden aangebracht. Eens de wenkbrauwvorm vastligt, gebeurt de kleurbepaling. Voor het inkleuren maken we bij BodyConfidence gebruik van plantaardige pigmenten van PUREBAU New Cosmetics GmbH, Berlin. Deze bevatten geen metaaldeeltjes, zodat je wenkbrauw niet blauw of rood kan verkleuren. Samen met jou wordt een wenkbrauwkleur gekozen die het best past bij je haarkleur.
Hoelang blijven powder brows zichtbaar?
Tijdens de behandeling worden de wenkbrauwen met een CE gekeurd PMU apparaat volledig ingeschaduwd door op een heel subtiele wijze pigment aan te brengen. Zo lijkt het alsof je je wenkbrauwen met een wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Zelf inkleuren vraagt dagelijks veel kostbare tijd. Het resultaat van de powder brow PMU-techniek is semipermanent. Dit houdt in dat het effect ongeveer 1,5 jaar behouden blijft waarna je je wenkbrauwen een ‘touch-up’ moet geven om langer te genieten van de perfecte wenkbrauwen.
Ombre powder brows gaan ten opzichte van microblading veel langer mee (tot zelfs 2 jaar).
Na de eerste behandeling vervaagt tot 70% van de powder brow. Daarom is het noodzakelijk om een tweede behandeling (bijwerking) te ondergaan. Na het bijwerken vervaagt slechts een 30% waardoor je uiteindelijk natuurlijke powder brows bekomt.
Zonder bijwerking zullen de powder brows maximaal enkele maanden zichtbaar zijn. Een bijwerking plan je best tussen de 6 tot 8 weken na de eerste behandeling.
Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen. Het is ook aan te raden om de behandeling 1 keer per jaar te herhalen voor een voortdurend optimaal resultaat.
Kan deze behandeling bij iedereen toegepast worden?
In principe kan deze techniek bij iedereen worden toegepast, behalve
- wanneer je jonger bent dan 18 jaar
- bij zwangere en bij borstvoeding
- bij diabetespatiënten
- bij patiënten met stollingsstoornissen (bv hemofilie, …) of onder behandeling met bloedverdunners
- bij gebruik van bepaalde medicatie zoals steroïden (cortisone), antibiotica of isotretinoïne (bv Roaccutane). Bij deze personen dient de medicatie tenminste 4 weken voor de behandeling te worden gestopt.
- bij chronische huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, huiduitslag of bij blaren of ernstige acne in het te behandelen gebied,
- bij patiënten onder chemotherapie (wacht ten minste 6 maanden na de behandeling)
- bij contactallergie
Twijfel je of jij voor deze behandeling in aanmerking komt, stel dan je vragen tijdens een intakegesprek.
Is een PMU-behandeling pijnlijk?
De ervaring leert dat dit doorgaans heel erg meevalt. Bovendien zijn er mogelijkheden om de wenkbrauwzone te verdoven. Het aanbrengen van een echte tatoeage voelt aan alsof aan je door de zonverbrande huid wordt gekrabd. PMU is de lightversie van een tatoeage.
Na de behandeling kan je huid gekrast of branderig aanvoelen, te vergelijken met een schaafwonde. De nabehandelingscrème die je meekrijgt werkt verzachtend.
Als pijnstiller mag gerust paracetamol ingenomen worden. Vermijd echter aspirine of ontstekingsremmers zoals ibuprofen of bloedverdunners, …. Deze middelen verhogen de kans op nabloeden.
Wat te verwachten na de behandeling?
Net na de behandeling zijn de wenkbrauwen veel donkerder van kleur. Dit houdt aan tot ongeveer 2 weken na de behandeling en gedurende het hele genezingsproces.
Het genezingsproces duurt ongeveer 4 tot 6 weken, daarna komt de ware kleur tot uiting.
Pas na 6 weken kan, indien nodig, een retouche gedaan worden.
De levensduur van de kleurvastheid in de huid is niet te voorspellen. Dat hangt af van factoren, zoals de celvernieuwing, zon en leeftijd.
Iedere huid reageert anders op deze behandelingen en reacties zijn niet altijd voorspelbaar.
Nazorg
Gebruik de helende zalf 4 uur na de behandeling. Gebruik voor het aanbrengen van de crème een wattenstaafje om infectie te voorkomen. Ook als het behandelde gebied droog aanvoelt, kan je crème aanbrengen.
Verwijder de korstjes niet want hierdoor kan je pigment verliezen. Daarnaast vertraagt de genezing en kunnen er littekens ontstaan. Raak de behandelde zone ook niet aan met je vingers; dit verhoogt de kans op infectie.
Stel de behandelde zones tijdens het genezingsproces niet bloot aan de zon of zonnebank. Indien nodig kan je een sun block en een zonnebril gebruiken.
Niet zwemmen in zout water of chloorwater gedurende 2 weken.
Geen sauna gedurende 2 weken.
Twee weken de wenkbrauwen niet verven.
Twee weken geen gezichtsbehandeling laten uitvoeren.
Tot 3 dagen na de behandeling geen make-up op de wenkbrauwen (rondom mag wel)
Niet sporten gedurende 2 weken
Maak een afspraak!
Gratis intakegesprek