Image Alt
Laserontharing

Laserontharing

Wat is laserontharing?

Laserontharing is een methode voor permanente haarverwijdering. Met behulp van laserlicht worden in de diepere huidlagen de haarzakjes vernietigd zodat er in het behandelde gebied geen haren meer kunnen groeien. Omdat onze haargroei ‘cyclisch’ verloopt, zijn meerdere behandelingen met tussenpozen nodig om alle haarfollikels in het behandelde gebied te vernietigen.

Soprano Platinum Ice laserontharing

Het verwijderen van ongewenst haar is al eeuwenlang een wens van veel mensen. Daarbij wil men het liefst dat het haar zo lang mogelijk wegblijft. Dat bleek tot voor kort lastig.
Scheren, epilatie, waxen, … zijn agressieve ontharingsmethoden die pijnlijk zijn, huidirritiatie en ingegroeide haartjes veroorzaken en … bovenal tijdelijk zijn.

Hoe is je haar opgebouwd?

Haar bestaat uit twee delen: de haarschacht is het zichtbare deel van het haar en de haarfollikel die zich onder de huid bevindt.

De haarschacht bestaat uit keratine, een hard eiwit dat het binnenste van het haar vormt en een buitenste beschermende laag (cuticula). Haarschachten bestaan dus eigenlijk uit dood weefsel. Je zichtbare haar is daarom niet gevoelig.

De schacht groeit uit de haarfollikel (ook haarzakje genoemd) die zich onder de huid bevindt. Onze hoofdhuid telt ongeveer 100.000 haarzakjes. Op ons ganse lichaam bevinden zich enkele miljoenen haarzakjes.

De haarfollikel zelf bestaat uit de papilla en de bulbus. De papilla bevat kleine bloedvaten die zorgen voor de bloedvoorziening waardoor het haarzakje de noodzakelijke voedingsstoffen krijgt voor de haargroei. In de bulbus, die de papilla omringt, delen de cellen het haar. Deze celdeling gebeurt aan een sneller tempo dan elders in ons lichaam.

Hoe groeit je haar?

Haar groeit ‘cyclisch’ en doorloopt drie verschillende stadia: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (katagene fase), rustfase (telogene fase).

De groeifase van het haar duurt 2 tot 6 jaar. Bij vrouwen duurt de groeifase van het haar langer dan bij mannen. In de loop van het laatste groei-jaar neemt de celdeling langzaam af en wordt de basis van de haar steeds dunner. Dan breekt de overgangsfase aan waarin de groei volledig stopt en het haarzakje schrompelt waardoor het haar minder stevig in het haarzakje verankerd zit. In de rustfase die daarop volgt zal de haar uitvallen. Na enkele maanden komt het haarzakje weer tot ontwikkeling en wordt een nieuwe haar geproduceerd.

Hoe werkt laserontharing?

Een laser is een lichtbron die een smalle en sterke lichtbundel voortbrengt. Voor het verwijderen van ongewenste lichaamsbeharing wordt het laserapparaat op de te ontharen zone van je huid geplaatst. De afgeschoten laserstraal wordt opgenomen door de melanine ( = pigment) die in de haarschacht en -wortels van je lichaamsbeharing zit en wordt daar omgezet in hitte. Het haarzakje is niet tegen deze hitte bestand en wordt hierdoor vernietigd. Zo worden in het behandelde gebied de haren tot in hun wortel vernietigd zodat ze niet meer kunnen groeien.

Er bestaan verschillende lasers, elk met een specifieke golflengte en penetratiediepte in de huid.

IPL (Intense Pulsed Light) is geen laser maar gebruikt hetzelfde principe om haar op te warmen en te vernietigen. Door de meer oppervlakkige werking is IPL- ontharing minder effectief en de behandeling vaak pijnlijk door opwarming van de huid.

Bij BodyConfidence ontharen we met de Soprano Ice Platinum. Deze medische laser combineert de drie meest gebruikte laserstralen (Alexandriet, Diode en Nd:YAG 1064) in één toestel. Hierdoor is de behandeling geschikt voor alle huid- en haartypes en wordt het haar tot in de diepte vernietigd. Dit garandeert een veilige en duurzame ontharing.

Hoe gebeurt de ontharing bij BodyConfidence?

Wij ontharen met de Soprano Ice Platinum laser van Alma. Alma is een toonaangevende producent van op energie gebaseerde oplossingen voor de chirurgische, medische esthetiek- en schoonheidsmarkten, en levert geavanceerde, innovatieve en wetenschappelijk onderbouwde technologieën.

De SHR (Super Hair Removal)-ontharingsmethode van de Soprano Ice lasers gebruikt baanbrekende technologie om een eenvoudige, eenmalige oplossing te bieden voor werkelijk effectieve haarverwijdering.

De unieke, geleidelijke verhittingsmethode schakelt de haarfollikels op effectieve wijze uit, maar voorkomt schade aan de omringende huid.
Door de vegende In-motion™-toedieningstechniek blijft de laser in beweging en worden alle gebieden bereikt.

Gelijktijdige contactkoeling voorkomt brandplekjes en maakt de behandeling aangenamer. Een speciale applicator maakt het mogelijk om een groot gebied te behandelen in minder tijd.
Of je nu een lichte, donkere of gebruinde huid hebt en fijn of grof haar, de veilige ontharingsoplossingen van de Soprano Ice Platinum behalen optimale resultaten voor alle lichaamsdelen met behandelingen die veilig, snel en – gelukkig – nagenoeg pijnloos zijn.

Maak een afspraak!

Gratis intakegesprek