Image Alt
BodyConfidence

Cryolipolyse

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse of vetbevriezing is een innovatieve en veilige manier om plaatselijk overtollig vet te verliezen. Bij de behandeling worden plaatselijke vetophopingen bevroren waarna de ‘gekristalliseerde’ vetcellen op natuurlijke wijze worden afgevoerd. De vetophopingen verdwijnen. Dit alles zonder operatie, zonder naalden en dus vooral zonder herstelperiode.

Efficiënt en veilig

Het cryolipolyseproces werd in 2008 in de VS ontdekt door dermatologen van het Wellman Center for Photomedicine in het Massachusetts General Hospital in Boston, een ziekenhuis verbonden aan de Harvard Medical School. De effectiviteit en veiligheid van deze behandeling werden wetenschappelijk onderzocht en aangetoond.

Hoe werkt cryolipolyse?

Na het aanbrengen van de applicatoren van het cryolipolysetoestel, wordt de behandelzone eerst kort opgewarmd waardoor de huid losser komt van de onderliggende vetlaag. Hierna wordt de zone vacuüm gezogen en geleidelijk aan gekoeld en bevroren.

Door langere blootstelling aan nauwkeurig gedoseerde koude gaan de vetcellen ‘kristalliseren’, afsterven en loskomen van de vetlaag. Dit gebeurt zonder schade aan de overliggende huid. De dode vetcellen worden dan geleidelijk aan, via een natuurlijke proces, geëlimineerd. Ze verdwijnen via lever en nier uit het lichaam.

Dit hele proces neemt enkele weken in beslag. Om de natuurlijke afvloeiing vlot te laten verlopen, is het aangewezen om in de weken na de behandelingen een 2 liter water per dag te drinken. Cryolipolyse is efficiënt en volkomen veilig.

Is het effect van cryolipolyse blijvend?

Zodra de behandelde vetcellen zijn bevroren, voert het lichaam het vet en de dode cellen op een natuurlijke manier af. Behandelde vetcellen verdwijnen en komen niet meer terug. Het vet blijft weg!

Gewichtsverlies en vetreductie worden vaak door elkaar gehaald. Het zijn echter twee heel verschillende dingen. Bij afvallen (gewichtsverlies) worden de vetcellen kleiner, maar het aantal vetcellen blijft echter gelijk. Wordt men door een onaangepaste levensstijl weer zwaarder, dan nemen de vetcellen weer in omvang toe. Wanneer ze te groot worden gaan ze zelfs splitsen waardoor het aantal vetcellen gaat toenemen.

Door cryolipolyse of vetbevriezing vermindert daarentegen het aantal vetcellen in de behandelde gebieden. Zo kunnen de cellen die er niet meer zijn ook niet meer groeien. Zodra de vetcellen door de cryolipolyse behandeling zijn verdwenen, komen ze niet meer terug. Ook na de behandeling blijft een aangepaste levensstijl heel belangrijk.

Voor wie is cryolypolyse geschikt?

De behandeling kan nagenoeg bij iedereen worden uitgevoerd. Zowel bij vrouwen als mannen en bij alle huidtypes. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen.

Tijdens een intakegesprek gaan we na wat de klant verwacht en bespreken we wat er verwacht kan worden. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en aangegeven hoeveel tijd elke sessie zal duren. Het behandelen van maximaal 4 zones/plaatsingen duurt ongeveer 1 uur. Alles wordt nauwkeurig opgevolgd.

Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht de klant tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat de klant een juist beeld heeft van wat kan en wat niet.

Welke zones van het lichaam kunnen behandeld worden?

• buik
• ‘love handles’
• binnenkant dijen
• buitenkant dijen (zadeltassen)
• achterzijde dijen (bananarol)
• bovenarmen
• knieën
• schoudervleugels

Hoe gebeurt het?

De cryolipolyse behandelingen worden uitgevoerd met de Body-Wizard Duo van MedCos Skinsolutions. Dit toestel werd ontwikkeld na vergelijking van alle wereldwijd gekende cryolipolyse systemen. Enkel de beste componenten hiervan werden gebruikt voor de verbetering van de reeds bestaande MedCos apparatuur. Hierdoor kan een efficiënte en veilige behandeling gegarandeerd worden.

Hoe voelt het?

Tijdens de behandeling wordt een gelpad ( Natural Silk Antifreeze Mask) op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid d.m.v. een applicator vacuüm wordt gezogen. Hierdoor kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt initieel verwarmd en daarna gericht gekoeld. Dit zal in het begin erg koud aanvoelen. Het koude gevoel verdwijnt doorgaans binnen de eerste 10 minuten van de behandeling en gaat over in een gevoelloosheid. Veel mensen gaan tijdens de sessie ontspannen een boek lezen, een dutje doen of internetten.

De cryolipolyse behandeling is volledig non-invasief, waardoor direct na de behandeling weer kan worden doorgegaan met de dagelijkse activiteiten. Sommige klanten ervaren roodheid, lichte bloeduitstortingen of tintelingen in het behandelde gebied. Dit is volkomen normaal en zal dan ook volledig verdwijnen.

Cryo applicator

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar?

De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van 2 tot 4 maanden zichtbaar zijn. Het lichaam blijft echter nog 4 tot 6 maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen. Gedurende de ganse periode bieden wij opvolging aan.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het gerealiseerde resultaat. Tussen deze opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 8 tot 12 weken. Afhankelijk van onder meer de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.
Gemiddeld geeft elke cryolipolyse behandeling een vetreductie van 20 % in de behandelde gebieden.

Belangrijke nazorg

Na de cryolipolyse behandeling wordt een verstevigend en vetafdrijvend serum op de behandelde zone aangebracht. Dit serum wordt middels een massagetechniek in de huid gemasseerd.
Het Cosbeau slimming serum van MedCos Skinsolutions is speciaal ontwikkeld voor deze unieke behandeling. Om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken dient dit serum gedurende de gehele behandelcyclus, en dus ook thuis, gebruikt te worden. Het serum kan tevens aangebracht worden op niet behandelde zones en is dus geschikt voor het gehele lichaam.

Het bevat bewezen actieve grondstoffen zoals : (foto bestanddelen)
- Hibiscus esculentus extract voor versteviging van de huid.
- Spirulina voor versteviging en herstructurering van de huid.
- Cafeïne en carnitine voor de stimulatie van de vetafbraak.
- Soja remt de vorming van nieuwe cellen die verantwoordelijk zijn voor de vetopslag, bevordert de vetafbraak en verbetert de sterkte, stevigheid en gladheid van de huid.
Citrusfruit extract voor hydratatie en heeft een gladmakende werking.
- Hyaluronzuur voor de vermindering van de rimpelvorming.

Hoeveel kost een behandeling?

Intakegesprek: gratis
Per behandelzone/plaatsing: € 175
Bij vooraf betaling van een volledige behandeling (drie sessies), één plaatsing aan halve prijs.

Vóór de behandeling wordt er een gratis intakegesprek gedaan. Tijdens dit intakegesprek kijken we of de behandeling realiseerbaar is en welke resultaten je kan verwachten.

Maak een afspraak!

Gratis intakegesprek